Werken alsTeamleider Machinebouwbij Duijvelaar Pompen

“Zorg jij er samen met jouw team voor dat onze fabriek soepel functioneert?

KSB en Duijvelaar Pompen zijn beiden onderdeel van de KSB-groep en al lang en stevig geworteld in Nederland.
Bij KSB in Alphen aan den Rijn ontwikkelen en produceren we meertraps centrifugaalpompen en drukverhogers en ondersteunen we de verkoop hiervan naar de internationale markt. Vanuit dezelfde locatie adviseert, verkoopt en onderhoudt Duijvelaar Pompen drukverhogers en riool- & vuilwater oplossingen voor gebouwtechniek in Nederland.
KSB in Zwanenburg levert het complete KSB-assortiment pompen en afsluiters, inclusief advies, service en reparatie, in de Nederlandse markt.

De Duitse multinational KSB is één van de grootste pompenfabrikanten er wereld. Duijvelaar Pompen is veruit Nederlands marktleider.

In onze fabriek werken ongeveer 150 medewerkers en een 100- tal machines dagelijks aan het vervaardigen van duizenden producten die vervolgens door de afdelingen Assemblage en Unitbouw worden gebruikt voor het maken van een pomp en drukverhogingsinstallaties.

Als Teamleider Machinebouw ben je verantwoordelijk voor twee belangrijke activiteiten binnen onze fabriek. Je bent teamleider van de onderhoud en storingsmonteurs die dagelijks zorg dragen dat de machines in onze fabriek soepel functioneren. Daar hoort bij het optimaliseren van het onderhoudsplan en het uitvoeren van verbeteringen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het lange termijn plan voor het machinepark en de vervangingen en revisies van machines die daarbij komen kijken en het implementeren van nieuwe machines.

WERKEN ALS TEAMLEIDER MACHINEBOUW

Jouw team en jij spelen een belangrijke rol in het productieproces door ervoor te zorgen dat machines tijdig worden opgebouwd, onderhouden en gerepareerd. Je speelt een cruciale rol in het verbeteren van de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van de machines en apparatuur binnen de fabriek en werkt intensief samen met de manager productie.

Wat ga je doen?

  • Teamleiding: Je geeft leiding aan een team van machinebouwers en storingsmonteurs, waarbij je hun werkzaamheden coördineert en hen ondersteunt in hun dagelijkse taken.
  • Planning & Toewijzing: Je maakt een planning voor het onderhoud van machines, evenals voor de storingsdiensten, waarbij je zorgt voor een optimale bezetting van het team.
  • Storingsbeheer: Je bent verantwoordelijk voor het snel en effectief oplossen van technische storingen om productieverlies te minimaliseren. Je analyseert terugkerende storingen en initieert verbeteracties.
  • Procesverbetering: In overleg met de manager Productie identificeer je knelpunten in het productieproces en werk je aan verbeteringen om de efficiëntie en betrouwbaarheid van de machines te verhogen.
  • Opleiding & Ontwikkeling: Je stimuleert de ontwikkeling van je teamleden door middel van training en coaching, en zorgt ervoor dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en veiligheidsvoorschriften.
  • Rapportage: Je rapporteert over de voortgang van projecten, storingen en andere relevante zaken aan het management en doet voorstellen voor verbeteringen.
  • Veiligheid: Je houdt toezicht op de naleving van veiligheidsvoorschriften binnen het team en draagt bij aan een veilige werkomgeving.

Wat biedt deze functie jou?

Een uitdagende functie binnen een stabiel en innovatief productiebedrijf. Je komt te werken in – en met een team van gedreven collega’s. Wij bieden jou de kans om een team te leiden en een directe impact te hebben op de productieprestaties. En ook:

• Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

• Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

• Een dynamische werkomgeving met een sterke focus op teamwork en continue verbetering.

Wat vragen wij voor deze functie?

Wij zoeken een professional met een afgeronde technische opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur in de richting werktuigbouwkunde, elektrotechniek, of industriële automatisering. Daarnaast heb je ervaring in de aansturing van een team van professionals. En verder:

• Jij hebt sterke technische kennis van machinebouw, onderhoudsprocessen, en storingsanalyse.

• Jij hebt ervaring in het leidinggeven aan een team en het coördineren van werkzaamheden in een dynamische productieomgeving.

• Je beschikt over uitstekende probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om snel te schakelen in stressvolle situaties.

Solliciteer op deze vacature

Is deze vacature iets voor jou? Laat van je horen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met:

Team HR | hr@dp.nl

Wij ontvangen graag directe sollicitaties van geïnteresseerde kandidaten.

 

Deel deze vacature